B-körkort automat umeå

Körkort personbil automat

Ett B-körkort ger dig möjligheten att köra personbilar och lätta lastbilar men en totalvikt på upp till 3500kg. Det finns tre olika körkortsbehörigheter för personbilar: B, B utökad och BE. Skillnaden på dessa är vilka släp du får dra. Nedan kan du läsa om vilka krav som ställs på dig för att du ska få ta ett körkort med b-behörighet. Många bilar idag är utrustade med automatlåda och det går att ta körkort med villkoret automat, dvs. du får bara köra bilar försedda med en automatlåda. Körkortsutbildningen fungerar på samma sätt som för vanligt B körkort men skillnaden är att du kör en automat växlad bil på dina körlektioner. Samt när du utför din Risk 2 utbildning och när du genomför ditt förarprov hos Trafikverket.

Några fördelar med Automat

  • Lägre körkortskostnad
  • Snabbare utbildning
  • Framtidssäkert

Krav för B-körkort

Det finns reglerat vad det finns för krav på dig för att ta körkort i Sverige.
Mer om dessa kan du lästa på Transportstyrelsens hemsida.

När du tänkt börja med din körkortsutbildning är det en bra idé att ansöka om körkortstillståndet så fort som möjligt, handläggningstiden kan variera och vara lång.
Detta gör du enkelt på Transportstyrelsens blankett. Snabbast går det om du fyller i och ansöker direkt på deras webbplats med ditt Bank ID.

Privat övningskörning för B körkort

  • Du måste gå en handledarutbildning
  • Din handledare måste gå en handledarutbildning
  • Ett handledarintyget från Transportstyrelsen ska finnas med när du övningskör
  • Den grönvita skylten ÖVNINGSKÖR ska placeras väl synligt bak på bilen

Obligatoriska riskutbildningar

Risk 1 handlar om alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt

Risk 2 kallades förut halkbanan och innehåller hastighetens konsekvenser, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Kontakta trafikskolan för val av halkövningsplats.

Varukorg

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen accepterar du användandet av cookies.