Vägen till körkort i umeå

1. ANSÖK OM KÖRKORTSTILLSTÅND

Körkortstillståndet är ett bevis som intygar att du får övningsköra. Detta krävs för samtliga behörigheter förutom för moped Klass II och B96 (utökad B-behörighet). Tillståndet måste vara godkänt innan din första körlektion genomförs. Transportstyrelsen behandlar din ansökan först när komplett tillståndsansökan samt betalning registrerats. Anvisningar och information om hur du går tillväga framgår tydligt på Transportstyrelsens hemsida. 

2. SKRIV IN DIG PÅ TRAFIKSKOLAN!

Ring, mejla eller kom förbi vår bilskola, så hjälper vi dig med bokning och information.
När du kör din första lektion får du en utförlig presentation av utbildningen och dess obligatoriska moment. Du kan även begära en dokumenterad utbildningsplan med kostnadsförslag från din lärare. Tänk på att körkortsutbildningen är individuell och att de planeringar som görs kan komma att ändras i takt med din utveckling.

3. Riskettan

En teoretisk utbildning som handlar om alkohol och droger, trötthet i trafiken och andra riskfyllda beteenden. Utbildningen ökar din medvetenhet om ditt eget och andras riskbeteende samt hur riskerna kan undvikas. För en godkänd genomförd utbildning måste du delta och vara aktiv i övningar, uppgifter och diskussioner. Vi meddelar Transportstyrelsen när du blivit godkänd.

Kursen är ca 3 timmar + paus. Vi bjuder på smörgås och tillhörande dryck.

4. Praktisk träning

Det kommer att krävas blod svett och tårar här! vi hjälper dig! och tänk på att om du har möjlighet till att mängdträna med en handledare ofta mamma eller pappa så kommer du lättare ofta att inte behöva köra lika mycket med trafikskolan.

5. Risktvåan

Före denna kurs är det många timmars bilkörning! Normalt ska man genomgått moment 1-9 och blivit godkänd på detta. Kursen handlar bland annat om hastighet, säkerhet, riskfyllda situationer och körning vid olika väg- och väderförhållanden. Efter avslutad utbildning är målet att du ska inse riskerna vid körning under besvärliga förhållanden. Du ska förstå svårigheterna, ha en ökad riskmedvetenhet och inse dina begränsningar. Manövrering på halkbana ingår i Risktvåan.

6. Trafikverket

Det sista steget till ditt alldeles egna körkort är stoppet hos Trafikverket. Här kommer du göra två stycken prov, ett teoretiskt och ett praktiskt. Vi på Björkstaden hjälper ditt att lyckas med båda!

Varukorg
Körkortsutbildning Umeå

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen accepterar du användandet av cookies.